De toekomst van DevOps.

Waarom de volledige potentie van DevOps nog niet gerealiseerd is.

‘DevOps in the Enterprise’, of ‘DevOps at Scale’, heeft een geschiedenis zo lang als DevOps zelf. Deze geschiedenis is doorspekt met onvervulde beloften en hiaten tussen het potentieel van ‘DevOps for the Enterprise’ en wat er daadwerkelijk is bereikt.

Met zoveel te winnen, inclusief de potentie voor kosteneffectiviteit, wat normaliter gepaard gaat met het verbeteren van productiviteit en snelheid, wordt de noodzaak om opnieuw naar de tekentafel te gaan en keuzes te herzien duidelijk. De vraag is: waarom is de volledige potentie van DevOps er nooit echt uitgekomen? 

Deze publicatie gaat in op deze vragen en geeft tips over hoe u uw DevOps-strategie kunt inrichten voor aanhoudend succes. Na een kort stukje geschiedenis (hoe zijn we gekomen waar we nu zijn?), duiken we verder in enkele van de veelvoorkomende belemmeringen voor het bereiken van DevOps op schaal. We geven inzicht in hoe DevOps eruit zou moeten zien voor de onderneming die de beloofde voordelen van productiviteits- en snelheidswinst wil ervaren. We gaan ook in op belangrijke keuzes en overwegingen die u tegen gaat komen op uw reis naar het ‘beloofde DevOps land’.

Deze white paper bevat de volgende hoofdstukken:

  • Het DevOps begin
  • Enterprise DevOps: waar ging het mis?
  • DevOps as a Service: de evolutie van DevOps
  • Het leveren van DevOps as a Service

Daarnaast gaat de white paper in op verschillende sub-onderwerpen als: kosten transparantie, centrale DevOps, Shadow DevOps, silo's, change management, Cloud DevOps, toolchains, pipelines, SRE, containerisatie en cultuur.

 

       

 

Download de white paper